This site use cookies Accept cookies
Homepage \ Projects \ Saint-Malo Mediatheque

\ Projects

Saint-Malo Mediatheque

Saint-Malo 2014


Tecno realises the design for the Saint-Malo Media Library, by Architecture Studio, reaffirming its consolidated ability in high-level custom projects, intended for the community.

A special ribbon has been created, which winds continuously inside and outside the hall, favouring unconventional use of the reading, work and listening spaces.

Made of Corian, which proved the most suitable material for this creation, the ribbon emerges constantly from the floor and generates different height levels as it develops. The fluidity of the ribbon is punctuated by hinge elements, in red to support signs, for the seats and other equipment.

Within the library spaces, two completely soundproofed volumes house dedicated areas to listening activities.

Reading, play and viewing spaces furnished with seats and bean bag chairs have been dedicated to children.

Tecno Engineering resolves successfully, once again, an interior project with a high grade of complexity and strong visual impact.


Location
2 Rue Nicolas Bouvier
Saint-Malo


Client
Saint-Malo Mediatheque


Client’s activity
Media library and cultural centre


Architect
AS. Architecture Studio


Designer
OMLARCHITECTURE( Agnès Martin/ Yves Lamblin)


Schedule
July 2014–December 2014


Scope of work
Design and production of the ribbon structure, reception desks, signs and interactive cubes for the cultural centre.

Share: